Asia Spa i Varberg

Hej!
Som ni vet försöker ju jag och min man att komma iväg på lite resor på tumanhand. Jag tycker själv att det är kul att leta tips på olika resmål och tänker därför att jag gärna delar med mig av mina tips. Är ni ute efter ett bra spa och en underbar service vill jag tipsa er om att göra en vistelse på VS Varbergs Stadshotell Asia Spa.
Där har vi varit och firat vår bröllopsdag ett par gånger. Att det blev just dit vi åkte första gången berodde på flera saker. Dels att jag hade läst endel om Asias inredning och hade läst mycket om de  bad och behandlingar som finns där.
Att Asia också utlovar ”Detaljer för alla sinnen i varje vrå” lockade en livsstilsintresserad själ som mig, och jag kan bara konstatera: – DE LEVERERAR FULLT UT!

Överallt på Asia finns inbjudande sittplatser eller samlingspunkter som bjuder in till balans, andlighet, ro och kraft. Det märks att inte något lämnats åt slumpen. Jag älskar träffsäkerheten som används vis val av materialblandning, hur färger satts samman att man jobbat så bra med levande och ickelevande ljuskällor.

Utbudet av relaxen är alldeles lagom. Där finns fyra olika basturum så att den som vill basta hett kan göra det medan den som vill basta i lägre temp också kan göra det.
Innan man använder sig av utbudet får man göra en japansk tvagning där det var fritt att själv använda de härligt doftande produkterna som fanns att köpa i spashoppen om man ville. Självklart finns också kallbad och upplevelsedusch.
Det finns också tvagningsis som den modige kunde använda i bastun. Överallt har det då vi varit där så har det varit fräscht, rent och doftat alldeles lagom mycket av rökelser och spa produkter. Självklart finns olika bassänger också, och innan man kliver ner i någon av dessa ljuvliga vattenkällor så kan man ta sig ett fotbad med härlig fotsalt. Första badkällan är ett sittbad där man kan slå sig ner i i 40 gradigt vatten och titta ut över takåsarna och havet, det går också att öppna de stora glaspartierna utåt vilket ger en härlig känsla av utomhusbad. Inne på avdelningarna är det lugnt, tyst och stillsamt vilket är oerhört rogivande. Sedan finns bubbelbad, strömbad och flera av fina vattenfall. Dessutom är det åldergräns vilket gör att man verkligen kan njuta i lugn och ro (missförstå mig rätt för jag älskar barn). Nej då det slutar inte där. Det finns meditationsrum, gym, kunskapsrum, vilorum, ett underbart mörkerrum som jag tyvärr inte har någon bild ifrån och ett ljusterapirum. I dessa rum finns hörlurar med meditation, mindfullnes övningar och rogivande musik.

Eftersom vi vill unna oss när vi ändå kostar på att åka iväg så väljer vi att bo i de så kallade Boutique rummen. Visst de kostar men de är verkligen mer än man är van. Senast bodde vi i rum 705, dvs Fashionrummet.  Rummet består av tre ”stora” rum med olika typer av tyger, spännande och pampiga möbler och en tuffare färgpalett som flörtade med färgsinnet. I det stora panoramafönstren är det utsikt över en av stadens gator och Varbergs Fästning, som man snabbt kunde skärma bort om man ville med hjälp av fjärrstyrda mörkläggningsgardiner.

Badrummet har flera marmor inslag och svart badrumsinredning med badkar och helglasad dusch som stod mitt i rummet. I duschen finns också takregn(Separat toalett med handfat). Rummet har också vridbar TV, så det går utmärkt att ligga i badkaret och titta på morgonnyheterna. Det finns också en egen espressomaskin på rummet och en bra mediaanläggning. Jag hade glömt locktången hemma men det var inget problem för i badrummet fanns plattång, hårfön och locktång.

Men vi är inte bara mer än nöjda med rummet eller själva spaavdelningarna.
Nej, för maten och vinet saknar ord. Sist hade vi bokat en fyra rätters i hotellets charmiga och vackra restaurang, och jag måste säga att det var länge sedan som jag åt så otroligt god mat. Vi har också alltid fått himla fin hjälp att välja passande drycker till maten.

Dessutom har det verkligen en hotellfrukost värd namnet, självklart fanns nygräddade våfflor, pannkakor och massor av annat gott.
Det är ju dumt att snåla på det som man vet att folk älskar.
Här snålades det inte. Här fanns det som ska finnas.

Hela vår upplevelse på hotellet och på spa:et var ljuvlig och kan inte land i annat
än topp poäng! 8,5-9 av 10 möjliga
Jag är inte lätt flörtad så det kan jag lova är bra!

/Petra E

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s