Condado de Oriza 


God kväll!

Lite spontant fick vi för oss att testa en flaska rött som vi hade i vinkylen. Närmare bestämt Condado de Oriza som är tillverkad av Tinta del País (Tempranillo) druvor vilka är noggrant utvalda från vinstockar som odlas på grus/lera- jordar i Ribera del Duero.

De flesta av Ribera del Duero produktion är röd med endast en blygsam mängd rosado som produceras. Inga vita viner är tillåtna enligt D.O. än, men de kommer att tillåtas inom kort. Regionen kännetecknas av en hög grad platt, stenig terräng. Vinet har en doft av mogna, röda frukter: röda vinbär, björnbär och körsbär, blandat med söta och blommiga noter. I gommen är vinet mycket fruktig med sura körsbär smaker med välintegrerade tanniner och syra och en lång frisk finish.

Vinet är perfekt till grillat och bräserade kött, grytor, pasta med tomatsås eller nötkött och grönsaker risrätter som paella. Vinets alkoholhalt är  13% Serveras mellan 15-16ºC

TEKNISK INFORMATION Druvorna är noggrant utvalda innan man påbörjar en ytterligare 2-dagars process. Musten jäses vid en kontrollerad temperatur (22 ° C) för att säkerställa ett optimal smak och dess karakteristiska färg. Flaskorna sedan lagras i tillverkarens källare i 4 månader innan leverans.

Jag tycker att de sura körsbären möjligen tog över smaken en amningen så troligtvis köper jag inte vinet igen men det var ändock värt sin peng. Men nu får ni hålla min åsikt för vad den är: en amatörs.

Köpinfo: Vinet har vi köpt i Danmark men går att beställa på nätet. Vinglasen är en pressent från vänner i Tyskland. Glascylinder kommer från MOIO store i Karlstad. Vinkorkarna samlar jag för ett kommande projekt men har fått mycket god hjälp av en arbetskollega och min svägerska.

Ha en fortsatt fin kväll/ Petra E

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s