Soffhäng

 

Hejsan!

Hoppas ni haft en fin start på den nya veckan. Själv gjorde jag en rivstart med massor av möten och alldeles strax har jag en kund hemma. Så efter dagens arbete så kommer jag känna mig nöjd med min insats och tycker då att jag förtjänar lite soffhäng. I praktiken innebär det för mig att ta lite gott te, något enklare tilltugg, lägga mig tillrätta i soffan och sedan lyssna på en ljudbok. Avslappnande va? Jag har precis läst klart ”Hon bad om det” avLouise O’Neill (2016) som handlar om något mycket aktuellt och brännande.

”Sommaren har precis börjat och hela världen ligger för artonåriga Emma ODonovans fötter. Hon är populär och vacker, hon vet om det och hon drar nytta av det. I den lilla staden där hon bor är hon alltid i händelsernas centrum. Festen som förändrar hennes liv börjar precis som alla andra. Alla är där. Allas blickar är på Emma. Men sedan händer något. Nästa dag vaknar hon upp halvnaken på altanen i den gassande solen, och vet inte varför hon mår så dåligt. Men alla andra vet. På Facebook dyker fotografier upp från festen. Detaljerade foton på Emma. (Slampa. Bitch. Slyna. Hora.) Hennes perfekta liv förvandlas till ett helvete. Hur ska hon kunna gå vidare? Och varför skulle någon tro henne när hon själv inte minns? Hon bad om det är upprörande och skrämmande läsning, om något som händer överallt. Hela tiden. (Bokus)”

Jag tycker att boken var helt okej och ger en bra inblick i vilka utmaningar som våra unga idag kan hamna inför. Nu ska jag dock börja lyssna på en helt annan bok ”Tiggaren” av Sofie Sarenbrant. Vill önska er allesammans en skön och avslappnandekväll.

Köpinfo: Sofforna kommer från PbHome, Kuddfodralen är lite varierat men de flesta har jag införskaffat på HM homelivning blandat med sådana jag sytt själv, bordet är också PbHome, Ljuskronan kommer från Olsen & Jensen, fotpall från trademarklivning, Madonnan från Noll54 som dessvärre inte finns längre, Lampor i fönstret är från Butik Förr och Nu i Tibro

/Petra E

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s