Eteriska oljor

God kväll gott folk!

Idag har det varit en lång och händelserik dag så självklart måste den avslutas med lite återhämtning. Ni har säkert redan gissat att det då i mitt fall handlar om en stund i vårt relaxrum. Gärna lite ”Chill out/Lounge” musik, något gott i glaset, fräscht tilltugg och lite levande musik och japp kanske ett varmt bad.

Jag är barnsligt förtjust i levande ljus och gärna med lite eterisk olja.Vill du veta varför jag tycker att det är så bra med dessa oljor så läs mer här.

Idag tände jag en arombehållare med den eterisk oljan rosmarin- Det är en ganska stark, frisk och örtig arom med en tydlig ton av eukalyptus. Rosmarin är en mycket välgörande arom och jag tycker att det är ett utmärkt val av olja av olika anledningar. Speciellt vid muskelutmattning, mental trötthet, hosta, förkylning, dålig cirkulation, värk, smärta och sträckningar. Den stimulerar cirkulationen och fungerar som ett tonikum för nervsystemet, huden, levern och gallblåsan. Den är antisptisk, antibakteriell, urindrivande och allmänt renande. Den har antidepressiva egenskaper, förhindrar och dämpar kramper, lindrar väderspänningar och reglerar matsmältningen. Rosmarin kan också användas vid olika hudproblem som akne, eksem, mjäll och även vid håravfall. Den är bra vid huvudvärk och stressrelaterade spänningar. Eftersom jag hade huvudvärk idag så vart denna ett naturligt val och japp, den lindrade verkligen min huvudvärk.

 

Lite användningstips:

Lindra smärta/värk/dålig cirkulation: 4dr rosmarin 2dr citrongräs 4dr muskot. Blanda i 20 ml basolja och massera med oljan.

För att lätta upp sinnet: Blanda 3dr rosmarin och 3dr pepparmynta i en skål med kokande vatten. Andas in ångorna i 20 min. Eller häll dropparna i din aromlampa så som jag gjorde.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s