Hemma från Norge

Hej hej!

Då är jag hemma från ett underbart besök till Norge. Där har vi njutit att härligt sällskap, massor av god dryck och mycket god mat. Jag kommer att göra denna förrätt och bjuda på själv. Vilken bestod av grillas bruchetta med en lök,tomat och koriander sallad på. Till detta fick vi också mjukt tunnbröd med pesto, vitlök, mossarella, riven ost och valnötter toppat med basilika. Enkelt, snabbt och mkt gott med ett Rioja vin till. Sen fick vi oxfilé och klassisk hasselbackspotatis och därefter lime paj till efterrätt. Som om inte det var nog så fick vi också en ost, korv och marmeladbricka. Bortskämda javisst!

Till huvudrätten drack vi det italienska vinet Z Zinfandel som är ett fruktig vin med smak med rostad fatkaraktär och liten sötma, inslag av russin, blåbärssylt, kanel och choklad. Serveras vid cirka 18°C

Till tilltuggsbrickan drack vi Annata 2014 Zin ett vin med generös fruktig smak med viss sötma, inslag av mörka bär, romrussin, choklad och vanilj. Serveras vid 16-18°C

Ha en fin kväll! /Petra E

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s