Aromabad

Hej ni fina!

Hoppas allt är väl med er. Själv känner jag mig lite trött efter en intensiv helg och sedan vecka på jobbet. Därför tappade jag upp ett aromabad så snart jag kom hem. Finns det något skönare efter en stressig dag än att slappna av i ett badkar fyllt med varmt väldoftande vatten? Ja, det är väl att kunna ha någon i ett badkar brevid och kunna reflektera och prata med. 

Eteriska oljor löser sig dåligt i vatten och bör därför blandas ut med vegetabilisk olja. Ta 8 droppar av din eteriska olja och tillsätt i en matsked vegetabilisk olja eller neutral badolja.Om du inte har någon vegetabilisk olja hemma kan du använda grädde eller mjölk. Jag använde idag en apelsinolja. Apelsin beskrivs ha lite olika effekter. Mentalt sägs den vara avslappnande, värmande och upplyftande. Hjälper dig att ”se mer av det ljusa, speciellt under de mörka” vintermånaderna. Bringar lite glädje och lättar upp allvaret. Bra vid sömnbesvär – gärna med lavendel och kamomill. Fysiskt sägs den ha egenskaper som: art vara Antiseptisk, stimulerar lymfflödet (vilket hjälper kroppen att rensa ut slaggprodukter) och hjälper vätskeansamlingar och svullen hud. Låter väl bra!? 

Go kväll/ Petra E

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s