Magiska Souk Madinat Jumeirah

Hej!

Då vi blivit rekommenderade att besöka Souk Madinat så tog vi oss en taxi dit för att se vad det kunde vara. Vi hade fått veta att det var en modern tolkning av de mer traditionella souken (ex guld och kryddmarknaden). ”Souk” betyder arabisk marknad. För mig som älskar vacker konstruktion, design och när man lyckats skapa en magisk/romatisk stämning så var detta mycket mer än en marknad. Här fanns ändlösa gränder av marknadsstånd, restauranger mm att strosa i. Det gick att spendera mycket tid där om man ville ta in dofterna av parfym, kryddor och mat, se de glödande lamporna (på kvällstid var det riktigt magiskt), titta och känna på de handgjorda souvenirerna mm. Här var priserna i restaurangerna som hemma, de riktigt fina restaurangerna var dock dyrare. Vill man dricka alkohol till så är det som överallt i Dubai, vansinnigt dyrt. Jag tog mig ett glas rödvin här och fick betala 180:- för ett ganska billigt vin, min man var sugen på ett glas öl och det kostade cirka 200:- Fördelen med detta är att det är få fulla och odrägliga turister i Dubai, för att säga inga. Det är nämligen inte lagligt att gå runt offentligt onykter, i vart fall om man ska tro taxichauffören vi åkte med. Långt ifrån alla hotell och restoranger erbjuder alkohol men de större hotellen gör det. På Souk Madinat erbjöd de flesta restauranger alkohol. Men som sagt alkohol här är dyrt och vill du ändå ta ett glas lite billigare så gör det under happy hour (oftast innan 19:00).

Souk Madinat  är inte jättestort, men vill man se det mesta av det så behövs verkligen en helkväll. Det finns allt ifrån  marknadsstånd både inom- och utomhus till ”vanliga butiker” inne, massor av vackert hantverk, arabiskt antikviteter, restauranger för alla smaker, och kanalerna längs med de vackra byggnaderna som i många fall hade uteserveringar längs med trottoaren. Där var det verkligen vackert att sitta och äta men ville man sitta efter kanalkanten fick man se till att vara ute i god tid samt vara bered att vänta lite för det var så klart de populäraste ställena att sitta på. Madinat ligger nära världens enda sju stjärninka hotell, Burj Al Arab och kan skådas från flera ställen på Madinat. Jätte vacker byggnad kvällstid då den skiftar i färg.

Madinat kallas också ibland för ökens Venedig, och det kan jag förstå. Här kan man ta en kanaltur i en traditionell träbåt via båthållplatsen, det kostar omkring 100 AED per vuxen. Vilket är cirka 230: -per person. Vi åkte kanalturen som tog ca 25 minuter och jag tyckte nog att det var värt det. Det var jätte vackert att glida förbi bananträd, idylliska palmer och karakteristisk arabisk arkitektur allt i skimret av ljus som glimmade i kvällens mörker. Om du bor på något av hotellen i närheten kan du ta dig till souken med en gratis ”abra”, det vill säga vattentaxi. När vi sedan tänkte äta var det väldigt fullt på uteserveringarna längs med kanalen, så vi valde en resturang med minst kö (precis som om det inte fanns någon anledning till att det var minst kö där… men vi var hungriga). Vi valde att äta Anar, servicen var underbar (det är den dock överallt i Dubai), platsen var också jätte vacker och vi satt vid kanalen med utsikt över Burj Al Arab, men maten var tyvärr ganska smaklös. Jag hade gärna testat ”Times of Arabia” som är en med uterservering på balkong längs med kanalen. Här har jag hört att det ska serveras bra libanesisk mat och det ska resturangen nominerats för flera gånger. Ett ”plus” om man reser med barn är att många resturanger erbjuder gratis wifi, i vart fall gillade min pokemon jagande son detta

Kommer du hit på dagstid kan du även gå till närliggande Umm Suqeims strand och blickar ut över det blå vattnet i Persika viken. Då marknaden inte heller ligger så långt Dubai Mall Of The Emirates, så passade vi på att besöka detta i samband med vårt besök på Madinat. Det är shoppingcentret som kanske är mest känt för sin inomhus skidbake med lift. Bilderna i inlägget har jag lånat från Souk Madinas fb-plats eftersom mina mobilbilder vart lite väl suddiga i mörkret.

Ha en fin dag! /Petra E

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s