JBR Beach i Dubai

Hej På Er!

Idag tänkte jag berätta för er om en av de allmänna stränder som vi besökte under vår semester u Dubai. Nämligen JBR beach, även kallad Marina Beach. Stranden är kilometerlång med vit mjuk sand och är väldigt populär, runt 10.00 är det ofta full av folk. Hit åker främst turister och Dubais egna invånare, att ligga med handduk i sanden kostar inget men det kostar att hyra solstolar. Vi tittade runt och hittade som billigast stolar för ca 300:- per stol, då ingick visserligen fräscha badhandukar och bra service, men jag kan tycka att det är ett pris i häftigaste laget. Dock är det mycket personal på stranden och allt är rent, fräscht och känns väldigt tryggt, det kostar väl antagligen endel att avlöna dem.  Stranden följer längs med det populära butik- och restaurangstråket som heter ”The Walk” i området Jumeirah beach residence, vilket ger en liten Miami känsla.  Det är också mycket praktisk att det finns flera restauranger och fikaställen som ligger nära stranden. Vid stranden finns också fräscha toaletter, duschar, en station med solkrämsspruta (med olika solskyddsfaktorer) om man glömt egen, omklädningshytter och en löparbana. Det finns några arrangörer som hyr ut kajaker och turfbrädor erbjuder aktiviteter som att åka bananbåt, åka fallskärm efter båt med mera. Från stranden kan du också se många fallskärmshoppare i luften, Dubai Skydive har nämligen sin landningsbana mitt emot stranden. Det är jätte trevligt att promenera längs stranden, men delar av den tillhör hotellen i området och vill man utnyttja faciliteterna där så tas det ut en avgift. Närmaste metrostationer är Dubai Marina och Jumeirah Lakes Towers. Det är en liten bit att gå från stationerna, men från Dubai Marina kan man åka sista biten spårvagnslinjen Dubai Tram, som går längs med The Walk. Vi gick dock utan något större bekymmer.

Vi var på JBR flera dagar och åt på lite olika ställen men jag måste verkligen rekommendera ”The cheesecake factory”, underbart ställe både när det gällde maten och så klart när det kom till deras cheesecake, GALET GOTT! Är du inte vansinnet hungrig så kom i håg att dela på kakan ,den är jättestor och mäktig. Miljön är den bästa och servicen likaså.

Ha en fortsatt fin kväll/ Petra E

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s