Kryssning i Oman

Hej Gott Folk!

Nu tänkte jag berätta om när vi åkte över från Dubai till Oman för att åka på kryssning för att bada och snorkla en dag på Indiska Oceanen. Vi fick veta att medan man var i Dubai så kunde man åka och kryssa genom Musandam Dibbas vackra fjordar på en dhowbåt i trä för att få se ena kustlinjen av Oman. Samt för att snorkla och bada i den Indiska oceanens kristallklara vatten. Det lät ju vansinnet lockande tyckte vi. Så vi valde att via appen ”Get your guide” tillbringa en heldagskryssning till Oman. Vi blev upphämtade tidigt på hotellet för att åka med bil till Oman, för att ta oss dit fick vi åka igenom flera olika emiratet, vilket också var spännande att få se. Att få se ett annat land och att få ta en simtur i Omanbukten och njut av lite snorkling var vårt främsta syfte med dagen. Dock måste jag säga att snorkling gjorde mig mycket besviken. Åker man för att snorkla så rekommenderar jag inte denna tur. Men vi fick se mycket annat vackert och fick passera genom naturligt snidade grottor, se den övergivna byn Haffa, Ziggy Beach och andra små vackra vikar. Kring lunchtid serverades också en läcker lunchbuffé som inkludera grönsallad, hummus, grillad fisk, friterad kyckling eller kycklingcurry, ostbeströda makaroner, stekt ris och arabiskt bröd. Väldigt fräscht och gott var det.

Jag måste säga att detta var för mig inget jätte märkvärdigt och priset var ju ändå dryga 1000:- per person. Nu tycket jag det vart värt att se Oman och att få bada i Indiska Oceanen men i övrigt var detta väldigt likt de flesta båtturer som går att göra i de flesta medelhavsländer. Ha en fin dag! /Petra E

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s