Champagnekväll

Hej Gott Folk!

Hoppas att allt är väl med er. Tänkte visa er lite bilder från när jag och Carola (Bloggaren Room Of Karma) fotade i veckan. Vi unnade oss lite champagne, Castellane. En mycket god start på en trevlig kväll. Carola är en otroligt rolig och snäll människa, önskar såååå att fler får ha så fina vänner som jag berikats med. Tack rara Carola för en jätte rolig vecka. 

Men nu åter till Castellane. Doften är intensiv och inbjudande med inslag av äpplen, mineral, krita och bröd. Smaken är frisk med tydlig citrusfrukt, gröna äpplen, mandel och mineral. 

Champagne de Castellane grundades av Vicomte de Castellane 1895 och ingår i samma koncern som Laurent-Perrier, Salon, Delamotte och Jeanmaire. Huset är beläget i Epernay och producerar ca 3,2 miljoner flaskor årligen. Den klassiska champagnen Castellane har ett rött kors som symbol på etiketten, korset kallas St. André Cross och valdes från början som en hyllning till Champagnes äldsta regemente, men även för att det är en symbol som lätt kan igenkännas och symbolisera detta fina varumärke.

Champagne de Castellane Brut innehåller 40% pinot noir, 30% chardonnay, 30% pinot meunier och är deklarerat som en non-vintage champagne. En härligt fruktig, torr och frisk champagne med ett fint gräddigt avslut. Gott om du frågar mig. 
Önskar er alla en fin fredag! /Petra E

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s