Zinfandel

Go kväll i stugorna!

Då är första veckan avklarad på nya jobbet och massor av nya och spännande projekt är på gång. Det blir en lärorik höst som går mig tillmötes. 

Nu till något helt annat. Nämligen en druva som jag uppskattar mycket när den blir till rött: Zinfandel. Zinfandel är en blå vindruva av arten Vitis vinifera. Det är en mångsidig druva som producerar rött vin, vitt vin, rosévin, mousserande vin och portvin. Jag gillar flera av de röda viner på Zinfandel som jag köpt senaste tiden på bolaget. 1996 upptäcktes att den kaliforniska druvan Zinfandel är samma druva som den italienska Primitivo som har sin hemvist i Apulien (it. Puglia), Italien. Spännande druvinformation va? Önskar att jag kunde mer om sånt här eftersom jag tycker det är intressant. Ikväll testade jag Heartwood som är ett ekologiskt rött vin gjort på Zinfandel druvan. Vinet är fruktig smak med fatkaraktär, inslag av vanilj, björnbär, choklad och jordgubbar. Jag tyckte det var gott och helt klart prisvärt, 89:-

Ha en fin kväll/ Petra E

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s