Streetfood i gott sällskap 

Hej gott folk!

Wow vilken ljuvlig vecka. Underbar dryck, mat, mycket skratt och i fantastiskt sällskap. I fredags hade jag fredagsmys med familjen, Os vänner och min fina vän Carola. Missa inte titta på hennes inspirerade blogg; http://roomofkarma.se/

Åter till fredagen och streetfoodsafton i huset sjöljus. Vi satsade på att göra en hamburgarafton med still och smak. Min vän C stekte hamburgare till hela högen och de var helt ljuvliga!!! Gillade touchen med vitlök. Älskar det!! Vi satsade också på lite american style så C gjorde också en skön blandning med olika sorters bönor, majs, olivolja, pressad vitlök, färsk koriander, salt, peppar och pressad citron. Väldigt gott! Själv gjorde jag karamelliserad lök och hemma gjord tryffel majjo. Resten fick bli ett teamwork.  

Tryffelmajo: 

2 äggulor, 4 dl matolja/solrosolja / rapsolja, 1 msk dijonsenap, 1 kryddmått salt, några skvättar vit tryffelolja (zetas)

Gör din tryffelmajonäs så här : Ta fram äggen och oljan så att de hinner bli rumstempurerade. Lägg äggulorna i en skål och , häll över senap , salt och peppar och vispa det fluffigt. Tillsätt sedan sakta, till en början droppvis oljan. Men när du ser att oljan och ägget binder samman och blir tjockare så kan du hälla i mer åt gången, viktigt att vispa hela tiden med elvispen.

När all olja är i så är den färdig. Smaka av med några skvättar tryffelolja.

Sötpotatis i klyftor med färsk vitlök, bacon, citron, salt och peppar gräddas i ugnen på 210 grader i ca 30-40 minter. Klar att serveras direkt från plåten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s