Mysfika och allvarsamma tankar

Hej Gott Folk!

Hoppas att ni har det bra och att ni njuter av allt gott som finns i livet. Idag unnar jag mig lite gofika och Champagne te. För idag arbetar jag hemifrån med att läsa handböcker och förbereda mig inför en presentation. Jag tycker att jag gjort mig förtjänt av det nu när jag jobbat så intensivt inför avslut på förra jobbet och med att komma in i det nya jobbet. Jag fick en kommentar en dag som verkligen fastnade lite extra hos mig. Det var en bekant som frågade mig om jag inte trodde det kunde vara provocerande att blogga om livsnjutning när jag jobbar med psykisk ohälsa. Jag förstår hur hon menar på ett sätt och kan hålla med till viss del, och till viss del inte. Jag tycker visst att det är ledsamt om min blogg eller mitt Instagramkonto skulle skapa ångest hos andra, och ja, jag tror att det är så att det finns dem som jämför sig och sin vardag med vad de ser på sociala medier. Det är så långt ifrån hela mitt syfte med min blogg och med mitt Instagram. Jag vill därför vara tydlig med att det som visas på min Instagram och på min blogg bara är en  extremt liten del av mig och mitt liv. Det är en del där jag valt att lägga fokus på inspiration till inredning, mat, dryck, resa och annat sådant som ja, kan anses ytligt av många. Jag har också vardagsbekymmer, smutstvätt, snabbmakaroner, pms-dagar, mellanmjölk, damm hemma, dagar när jag inte känner mig så lyckad och glad. Det är så livet ser ut. Det finns kontraster, och det finns ingen som bara är lyckad och lycklig.

Med det sagt så vill jag inte förringa att jag anser mig  vara lyckligt lottat på en rad områden i livet. Jag är född i ett välfärdssamhälle, jag föddes frisk, jag har kunnat plugga, jag har turen att ha en fastanställning, har en man som också har det och jag och min familj är friska… listan kan göras lång. Jag vet att dessa faktorer i mångt och mycket spelar in när det gäller att ha möjligheten att unna sig exempelvis resor, viss mat, dryck och inredning. Jag är tacksam för att jag har dessa förutsättningar. Jag har inte fått mina förutsättningar serverade på silversmed utan kämpat för dem. Därför är jag också ibland mycket stolt över mig själv och vilka prestationer som jag lyckats med. Precis som jag tycker att du ska vara stolt med dina. Javisst, ibland kanske det ser ut som ”skryt”. Vilket inte sällan anses fult, men då bjuder jag på det.

Men varför skriver jag bara om ting och annat materiellt? Svaret på det är mångt och mycket att jag är rädd om min och min familjs integritet. Jag är mest tacksam över saker i livet som jag skriver väldigt lite om här eller på insatgram, därför att jag skiljer mellan vad som är privat och personligt när jag bloggar. Rätt eller fel, men så lätt är svaret inte enligt mig men så gör jag.

Sitter du på andra sidan skärmen och får ångest när du läser bloggar eller tittar på andra sociala medier är det nog ingen dum ide att fundera lite kring detta. Mår du till och med väldigt dåligt när du tittar på andras sociala medier och jämför dig konstant med andra skulle jag rekommendera dig att jobba med dina tankar. Att du ber om hjälp eller pratar med nära och kära. Jag tror att minoriteten publicerar vad som egentligen är representativt för dem och deras liv. Så är det i vart fall för mig.

Det finns hjälp att få för att spräcka ”lyckomyten” som tycks växa sig allt större för var dag. Har lyckomyten slagit rot i ditt huvud, klipp av de där rötterna för det finns ingen total och enda sann lycka. Det kommer aldrig att finnas, om vi tror det så är vi på väg att utveckla någons slags känslofobi. Tyvärr är det baksidan av allt vackert och inspirerande. Glöm därför aldrig att det finns alltid två sidor på ett mynt.

KRAM Petra E

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s