Serieplöj

Hej ni rara!

Jag är verkligen ingen tv slav men i perioder älskar jag att ta seriemaraton el film maraton. Har sett några serier på Netflix nu under senaste halvåret som jag skulle vilja tipsa er om: 

* Atypical, är en amerikansk TV-serie med inslag av svart humor, skapad och skriven av Robia Rashid. Serien handlar om tonåringen Sam Gardner som har en diagnos inom autismspektret.

*13 skäl varför, Tretton skäl varför är en amerikansk TV-serie baserad på boken med samma namn av Jay Asher. Serien handlar om Clay Jensen som får ett paket med tretton kassettband inspelade av klasskamraten Hannah Baker som begått självmord.

*Annie, Berättelsen om barnhemsflickan Anne och hennes väg till ung kvinna är slitstark som hemvävd vadmal. Den är både kvinnohistoria och feminism för nuet, älskad av generationer. Finns också på Netflix 

*The fosters, Prisvinnande dramaserie med bland annat Jennifer Lopez som producent – en familjehistoria med modern twist. Med en biologisk son och adopterade tvillingar tar det lesbiska paret på sig ansvaret som fosterföräldrar åt en tjej som precis blivit släppt från en ungdomsanstalt.

*Outlander, Outlander är en brittisk-amerikansk dramaserie baserad på bokserien med samma namn av Diana Gabaldon. Gillar som nästan alltid böckerna mer men serien är helt klart sevärd. 

Ha en fin dag! Kram Petra E

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s