Prästöleden 

​​

Hejsan Gott Folk!

Idag har vi gått Prästöleden. Prästöleden startar på Linsön med stora, öppna betesmarker. Man ser tydligt de trädbevuxna moränryggarna som går rakt igenom landskapet. De skapades när inlandsisen smälte undan. Vi stannade till vid Linsöstugan, som är en öppen raststuga. Där satte vi oss och tog en kopp kaffe och skrev i gästboken. Leden fortsätter västerut till Prästön, där det är lummiga lövskogar. Nu var dock de flesta löven på marken men några träd stoltserade dock fortfarande med gula löv. På norra delen av Prästön finns ett litet utsiktstorn med fin utsikt över Vänern. Hela området är skyddat som naturreservat. Leden går till stor del genom hagar med annars betande kor. Korna var dock flyttade men man fick passa för ”spåren” de lämnat efter sig. Leden är 5,6 km och efter lite mer än halva sträckan fanns bord och bänkar så att man kunde fika på med väner i bakgrunden. 

GPS-KOORDINATER STARTPUNKT: N 59° 5,8082 E 14° 3,8465 PLATS: Visnums-Kil, söder om Kristinehamn

Ha en fin lördag! Kram Petra E

Visa mer

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s