Bedroom stories

God morgon!

Hoppas ni haft en skön helg. Själv har jag haft en jätte mysig helg. Väckarklockan har inte ringt en enda dag. Hemma hos mig i mitt sovrum eftersträvar jag att få litegrann känslan av hotell. Gillar den stilen i sovrum. För att göra det så har jag tänkt på visa saker:

1. Undvik mönster i sovrummet och försök i stället att ha liknande, lugnare färger. Vanligen har jag inte ens radiga sängkläder men jag tycker de ger lite glamkänsla så därför har jag dem ibland. Mina sängkläder kommer från ellos. 

2. Mycket gardin! Med gardiner som täcker från vägg till vägg och från tak till gol upplevs takhöjden som högre och rummet större. Jag hänger gärna gardiner på det sättet i hela hemmet och i sovrummet gör det sig jätte bra. Viktigt är också möjliggör ordentlig mörkläggning av rummet, här har jag valt att inte snåla och låtit en perisenservice varit här, för att skapa lyxkänsla valde jag också motordriven perisen som sköts med fjärrkontrol. Jag tycker det var/är värt den pengen. 

3. Sängen är A o O! Sömnen och sängen är det viktigaste i ett hotellrum. Satsa på en komfortabel säng av god kvalitet, gärna en så kallad kontinentalmodell som har ett par lager av resårmadrasser och bygger lite högre. Vi satsade på detta och på kingsize. Jag älskar att sängen är så stor men måste säga att jag ogillar de fasta kanterna på sängen då de gör det komplicerat att dammsuga under sängen… sängen och gaveln kommer från Mio. Sänggaveln får gärna vara stoppad och till och med lite överdimensionerad på höjden.

4. Kuddar i massor!!! Jag är en riktig kuddkrigare och älskar att ja kuddar i överflöd. Tyvärr är min man inte ett lika stort fan av dessa. Kuddarna är viktiga i hotellbäddningen. Två ryggkuddar lutas mot sänggaveln, i måtten 90 x 50 cm. Jag köpte mina i dun på Mio och har inte ångrat dessa.  Sedan har man minst  två vanliga sovkuddar, mått 60 x 50 cm. På eller framför dem placerar man mindre kuddar. Jag har också valt två extra stooora kuddar i botten, även de köpta på Mio, tyvärr tycker jag att de tappade form och kvalitet så gott som direkt. Gällande kuddfodralen så mixa material och färger, någon/några kudde kan vara mönstrad. 

5. Välj belysning som går att dimmra. Välj sängbelysning, någon punktbelysning ( jag har en ovanför en tavla), fönsterbelysning och en lyxig taklampa. En taklampa behövs för allmänljus i rummet. Det kan med fördel vara en plafond. En kristallkrona eller armatur i boudoirstil ger mer lyxkänsla. Jag har valt en taklampa ”By Rydéns”

Lycka till och skapa din Hotelrums känsla!

/ Petra

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s