Decembermys

Go kväll!

Hoppas att allt är väl med er. Här hemma är nu huset helt färdig pyntat och jag njuter fullt ut av julen och december månad. Ikväll drack jag en ny variant av glögg som jag gjort:

En flaska rödvin, jag tog en Zinfandel, 2-3 dl vodka eller brännvin, 5 tsk strösocker, 2 tsk råsocker, En bit ingefära, 3 kanelstänger, 10 kryddnejlikor, 1dl russin, 1 pomeransskal, 15 hela kardemummakärnor, Jag lade i 15 mandlar också. Häll vinet i en kastrull, tillsätt alla kryddorna. Värm länge på låg värme så att det inte börjar bubbla, jag lät mitt stå och dra sig under ett par timmar. Tillsist hällde jag i vodkan.

Så här hemma avnjuts nu denna glögg medans jag ligger och lyssnar på podcasten. Önskar er en fortsatt fin kväll. Kram Petra E

Tack för blommorna!

Hejsan!

Jag bara fullkomligen älskar att ha snittbuketter av olika slag hemma, det är ju bara så vackert!! Tycker så klart om klassiks biljetter men också när buketterna är lite otraditionella. Tack söta Susanne Arvidsson för detta ljuva blickfång som fortfarande idag en vecka senare ser lika vackra ut!

Kram Petra E

Återhämtning

Go kväll!

Hoppas allt är väl med er. Just nu händer en fasligt massor både på jobbet och fritiden. Även om det är många roliga saker så behöver jag stanna upp lite och hitta tillfällen för återhämtning. För mig handlar det ofta om att hitta stunder som är kravlösa och där jag bara kan släppa allt. Att ta ett långt varmt bad är för mig exemplevis skön återhämtning, särkilt med lite musik eller en ljudbok i bakgrunden. Det fick det bli ikväll. Imorgon vankas utbildningsdag på jobbet, spännande!! Jag tycker verkligen om kompetens utveckling, det gör att jobbet känns ännu mer utvecklande och givande.

God natt på er gott folk! /Petra E

PS vill tipsa er om de trevliga badpulvren som Klockaregården gör. Köpte ett gäng hos Yvonne på Kom lust och fröjd DS