Ost och vinafton

God Afton!

Nu är min kära vän Carola (bloggarinnan bakom Room of Karma) på besök hos oss i huset Sjöljus. Igår passade vi därför på att piffa upp en vanlig tisdag med skön musik, vin o ostprovning här hemma. Carola bjöd på ett av sina favorit viner. Vinet Bonterra som är fruktigt i smaken med fatkaraktär, inslag av blåbär, björnbär, svartpeppar, mynta och vanilj. Serveras vid cirka 18°C vi använde en flaskmätare, smidigt va? Råvaran är Zinfandel. Pris på systembolagen 139kr Nummer 22320. Till detta valde vi ostarna Queso Brie, Rulo De Cabra, Queso Emmental, Queso Azu o Queso Cheddar, mums!! Livsnjutning är ett viktigt inslag i livet, önskar er en skön dag. Kram Petra E

Färgpaletter 

Hej Ni Rara Besökare!

De som följer mig på Instagram o följt min tidigare blogg vet att jag inte brukar sticka ut när det gäller färg. Det beror inte på att jag inte gillar färg. Jag älskar färg men blir lätt överstimulerad av att själv bo i för mycket färg. Men nu har det smugit sig lite färgklickar ändå. Har märkt att det funkar. Därför testar jag mig fram lite. Har hittat massor av fina färgpaletter på Pinterest som jag blir inspirerad av. Källa för färgpalettbilderna i detta inlägg är ifrån Pinterest. Här får i vart fall lite varmare färger flytta in nu när det är sommar. 

Kram Petra 

Kökshäng på morgonkvisten 

God morgon!

Imorse vaknade jag upp av att solens strålar letade sig in i rummet. Gick då ner o satt på en kopp kaffe, tog sedan med koppen upp tillbaka i sängen igen och unnade mig att titta på inspirationsbilder på Instagram en lång stund. Sååå mysigt sätt att starta dagen. Älskar att solen skiner som den gör redan vid klockan sex, känner mig så fylld av energi då. Idag visar jag lite bilder från köket, dags att ta tag i jobbestyr nu. Önskar er en fin dag! / Petra E

Mitt fina skåp

Hej ni vackra!

Hoppas allt är väl med er. Här hemma händer grejer nu. Äntligen ska vi lägga sten på framsidan av huset och i ordningställa hela framsidan. Jätte skoj och mycket välbehövligt. Kommer visa er mer bilder när det är något att se. Jag har nu också äntligen målat klart stora väggen nere i allrummet/köket. Förstår inte varför jag inte gjort det tidigare. Ni som följt mig sedan förra bloggen vet ju också att en av mina favorite pjäser hemma är det stora Dommo by Gawor skåpet. Jag älskar verkligen det skåpet och det passade som handen i handsken i förra huset. Här passar det dock inte lika väl. Mina tankar går nu i främst två riktningar, måla om det i en svart/mörkgrå nyans?? Eller sälja det? Svårt att få igen något på det dock eftersom det var ganska dyrt, är relativt stort och passar in i ett begränsat antal hem… hm, ja då får stå som det är ett tag till. Är det något som jag lärt mig allt mer när det gäller hem och trädgård så är det att det är bra med lite is i magen (tålamod är ju dock inte min starkaste sida). Nä, nu är det dags för mig att gå ut och vara behjälplig med markförberedelser. Ha en fin dag! 

/Petra E

Champagnekväll

Hej Gott Folk!

Hoppas att allt är väl med er. Tänkte visa er lite bilder från när jag och Carola (Bloggaren Room Of Karma) fotade i veckan. Vi unnade oss lite champagne, Castellane. En mycket god start på en trevlig kväll. Carola är en otroligt rolig och snäll människa, önskar såååå att fler får ha så fina vänner som jag berikats med. Tack rara Carola för en jätte rolig vecka. 

Men nu åter till Castellane. Doften är intensiv och inbjudande med inslag av äpplen, mineral, krita och bröd. Smaken är frisk med tydlig citrusfrukt, gröna äpplen, mandel och mineral. 

Champagne de Castellane grundades av Vicomte de Castellane 1895 och ingår i samma koncern som Laurent-Perrier, Salon, Delamotte och Jeanmaire. Huset är beläget i Epernay och producerar ca 3,2 miljoner flaskor årligen. Den klassiska champagnen Castellane har ett rött kors som symbol på etiketten, korset kallas St. André Cross och valdes från början som en hyllning till Champagnes äldsta regemente, men även för att det är en symbol som lätt kan igenkännas och symbolisera detta fina varumärke.

Champagne de Castellane Brut innehåller 40% pinot noir, 30% chardonnay, 30% pinot meunier och är deklarerat som en non-vintage champagne. En härligt fruktig, torr och frisk champagne med ett fint gräddigt avslut. Gott om du frågar mig. 
Önskar er alla en fin fredag! /Petra E

Fotokväll med Carola

Hej ni vackra!

Här kommer ett sent inlägg då jag är ledig imorgon. Idag kom bloggaren Room of karma till mig. Hon ska bo hos mig en vecka på grund sv studier. Då passar vi självklart på att fira livet och planera framtidsplaner. Hätligt va? Roligt om inte annat för jag kan lova stt här är taket högt och galghumorn på en ninvå att även Robert Gustavsson skulle bli åtominstone lite tallös… se mer på mitt insta med samma namn. Nu sov gott ni fina, kram Petra